Cuprins:

Pasager Teller. Happy Hacking: 4 pași
Pasager Teller. Happy Hacking: 4 pași

Video: Pasager Teller. Happy Hacking: 4 pași

Video: Pasager Teller. Happy Hacking: 4 pași
Video: Treaba mea este să observ pădurea și aici se întâmplă ceva ciudat. 2024, Iulie
Anonim
Pasager Teller. Hacking fericit
Pasager Teller. Hacking fericit

Ușa Gemaakt.

Owen Cicilia Tim Jansen Mees van Essen

Contor de pasageri Arduino: APC

Openbaar vervoer, wij maken allemaal weleens gebruik van. Je stapt soms de trein in en zoekend naar een zitplaats maar na twee coupés beslis je toch te gaan staan terwijl er 1 coupe verder misschien de ene perfecte zitplaats nog voor u vrij was. In de spits wanneer het druk is en iedereen dezelfde coupé instapt in hoop voor een zitplaats en de conducteur omroept om verder naar voren te lopen omdat daar nog genoeg plek vrij is.

Tegenwoordig is op de NS site te zien hoeveel coupés een trein heeft, een mooie toevoeging bij de site. Maar alsnog is de probleem soms dat er een massa mensen bij een coupé instappen die al vol zit. Hier hebben wij een oplossing for bedacht. Wij hebben gezocht naar manieren om deze probleem tegen te gaan. Een screen boven de coupé deur die aangeeft hoeveel plekken nog vrij zijn. Zo kunt u van tevoren inschatten waar u in kan stappen en of er kans is om een zitplaats te vinden.

Dit idee willen wij realiseren met een Arduino. Door druksensoren in elke stoel te plaatsen en die te verbinden met een screen die aangeeft hoeveel stoelen vrij zijn. De Arduino berekent op welke stoelen druk uitgeoefent wordt en geeft dat weer op het screen als een getal. De ecran zullen boven bij de deuren van de coupé geplaatst worden zodat de passagiers gelijk kunnen zien hoe vrij de coupé is. De arduino zal ook verbonden worden aan de wifi van de trein. Zo kan de arduino de aangegeven getal ook weergeven op de NS site. Op de site kunt u dan zien hoeveel coupés jou trein heeft plus hoeveel plekken er vrij zijn.

Deze systeem is niet alleen voor de passagiers handig maar ook voor NS. NS voorkomt zo irritates van hun passagiers. Zo kan NS ook beter overzien hoeveel zitplaatsen er nodig zijn bij bepaalde locaties en tijden in heel Nederland. Door dit systeem te gebruiken voorkomen we veel irritaties in het openbaar vervoer en zo kunnen wij het infrastructureuur verbeteren voor comfortabele reizen in de toekomst.

We hebben de Arduino gebruikt en hiervoor een systeem bedacht om het aantal vrije plaatsen in een trein coupe te tellen en weer te geven. Door middel van druksensors in de stoelen te doen die een signaal doorgeven aan een display boven de de van van de coupe of de buitenkant van de trein. zo kunnen de passagiers zien waar er nog ruimte is voordat ze de drukken trein in stappen.

onderdelen.

- arduino.

- panou arduino.

- Afișaj led Ada fruit 0,56.

- druksensoren.

- kabeli.

Pasul 1: De Ontwikkeling

We zijn begonnen met het bestuderen van de Arduino, de mogelijkheden en hoe het werkt. en daarna zijn we begonnen met de design thinking.

hoe zijn we op het idee gekomen. we hadden een brainstorm sessie over waar je zoal aan irriteert in het dagelijks leven, wat voor een dingen je onhandig vind en graag zou willen dat het anders was. we zijn begonnen met brainstormen en zo zijn we op het idee gekomen om een display te maken in een trein die laat zien of er nog ruimte is zodat je niet de hele tijd moet doorlopen voordat je een plek heb gevonden. onderdelen voor prototype.

Pasul 2: De afișare

De Display
De Display

we zijn al allereerst begonnen met het aan de praat krijgen van de display, we hebben gebruik gemaakt van een Ada fruit 0.56 led display.

Pasul 3: De senzor

De senzor
De senzor

we hebben voor ons prototype een druk sensor gemaakt, elke keer dat de sensor word ingedrukt gaat het cijfer op de display naar beneden, als de sensor word losgelaten gaat het

Pasul 4: Cod Arduino

/***************************************************

Aceasta este o bibliotecă pentru rucsacurile noastre LED I2C

Conceput special pentru a lucra cu rucsacurile cu 7 segmente Adafruit LED - https://www.adafruit.com/products/881 - https://www.adafruit.com/products/880 - https:// www. adafruit.com/products/879 - https://www.adafruit.com/products/878 9 Aceste afișaje utilizează I2C pentru a comunica, sunt necesare 2 pini pentru interfață. Există mai multe adrese I2C selectabile. Pentru rucsacuri cu 2 pini de selectare a adresei: 0x70, 0x71, 0x72 sau 0x73. Pentru rucsacuri cu 3 pini de selectare a adresei: 0x70 până la 0x77

Adafruit investește timp și resurse oferind acest cod sursă deschisă, vă rugăm să susțineți Adafruit și hardware open-source achiziționând produse de la Adafruit!

Scris de Limor Fried / Ladyada pentru Adafruit Industries. Licență BSD, tot textul de mai sus trebuie să fie inclus în orice redistribuire ************************************** ************** /

#include // Activați această linie dacă utilizați Arduino Uno, Mega etc. #include #include "Adafruit_LEDBackpack.h"

Adafruit_7segment matrix = Adafruit_7segment ();

void setup () {#ifndef _AVR_ATtiny85_ Serial.begin (9600); Serial.println ("Testul rucsacului pe 7 segmente"); #endif matrix.begin (0x70); pinMode (7, INPUT_PULLUP); pinMode (8, INPUT_PULLUP); pinMode (9, INPUT_PULLUP); pinMode (10, INPUT_PULLUP); }

void loop () {int placesFree = 42;

butonul int1 = citire digitală (7); if (buton1 == LOW) {placesFree = placesFree -1; }

buton int2 = digitalRead (8); if (buton2 == LOW) {placesFree = placesFree -1; }

buton int3 = digitalRead (9); if (buton3 == LOW) {placesFree = placesFree -1; }

buton int4 = digitalRead (10); if (buton4 == LOW) {placesFree = placesFree -1; }

// imprimați o matrice în virgulă mobilă.print (placesFree); matrix.writeDisplay (); întârziere (50);

}

Recomandat: